Koostisosad:

Sidrunivõie – koogi sisse läheb 500g, veidi jääb veel üle niisama söömiseks, kui neid koguseid kasutada
2 tl riivitud sidrunikoort
240 ml värskelt pressitud sidrunimahla (vaja läheb 6-7 sidrunit, olenevalt suurusest)
240 ml suhkrut
6 suurt muna
80 g võid, väikeste tükkidena

Küpsisepõhi
500 ml vaniljeküpsisepuru (kasutasin purustatud lady fingers küpsiseid)
240 ml jahvatatud röstitud mandleid
3 tl riivitud sidrunikoort
1/5 tl soola
115 g võid, sulatatud ja jahutatud

Toorjuustusegu
600 g toorjuustu, toatemperatuuril
200 ml suhkrut
3 suurt muna, toatemperatuuril
160 ml hapukoort
1 tl vaniljeekstrakti
500g sidrunivõiet

Valmista sidrunivõie: sega väikses paksu põhjaga kastrulis sidrunikoor, sidrunimahl ja suhkur. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Klopi munad eraldi kausis lahti ja lisa pidevalt segades sidrunimahlasegu aeglaselt peene nirena munadele. Saadud segu kalla tagasi kastrulisse ning lisa või. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Kalla sidrunivõie teise anumasse, kata toidukilega ja lase vähemalt pool tundi jahtuda.

Lülita ahi sisse – 180 C.
Purusta küpsised ja sega 500 ml küpsisepuru mandlipuru, sidrunikoore ja soolaga. Lisa sulatatud või. Vajuta saadud segu 11 tollise koogivormi põhjale ja külgedele. Küpseta 12 minutit 180 C juures ahjus alumises osas.

Vahusta toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval edasi vahustades munad, seejärel lisa hapukoor ja vaniljeekstrakt. 160 ml sidrunivõiet pane kõrvale, ülejäänu lisa samuti toorjuustusegule. Kalla toorjuustusegu küpsisepõhjale. Kõrvale pandud 160 ml sidrunivõiet pane lusikaga toorjuustusegu pinnale ja sega noaga marmorefekti saavutamiseks. Küpseta 180 C juures 35 minutit või kuni koogi keskosa on läbi küpsenud. Jahuta 2 tundi, peale seda hoia vähemalt 4-6 tundi külmkapis, soovitatavalt üleöö.

Tuleb päris suur kook, millest jätkub 16le sööjale.

Retsept pärit siit

Advertisements